Volledig scherm
Hayke Veldman. © foto Flip Franssen

'Comeback kid' Hayke weer terug in Den Haag

NIJMEGEN - Hij heeft zijn koffers nog niet gepakt. ,,Eerst zien en dan geloven'', zegt hij. Maar het staat wel vast dat Hayke Veldman terugkeert in de Tweede Kamer. De Nijmegenaar staat nummer 39 op de VVD-kandidatenlijst. Er hoeven er nog maar maar drie uit de fractie te stromen, en hij is weer Kamerlid, die rekensom heeft-ie al lang gemaakt. 

Zoals het er nu naar uit ziet, gaan zes VVD-fractieleden een ministers- of staatssecretarispost bezetten in Rutte III. Ruim voldoende. 

Hayke Veldman is een comeback kid  het Haagse, hij was sinds 2014 al Kamerlid. Maar na de verkiezingen in maart, kwam de Nijmeegse parlementariër op de reservelijst. Samen met vijf andere VVD'ers. Hij stofte zijn bureau af als ZZP'er, Veldman is zelfstandig bestuursadviseur, en nam opdrachten aan. Niet voor een ál te lange periode. 

,,Ik heb klussen gezocht en gevonden die niet te lang duren, want ik moest een slag om de arm houden.'' Met het vertrek van twee andere VVD-leden - de een kreeg een andere baan, de ander wilde wethouder blijven - kwam Den Haag alweer een stapje dichterbij voor Veldman. Want toen waren er nog maar drie voor hem. Aan zeven maanden onzekerheid komt deze week een einde. Veldman die benadrukt dat hij 'de huid niet wil verkopen voordat de beer geschoten is', wil heel graag terugkeren als Kamerlid. ,,Het is een druk maar mooi bestaan. Ik heb er zin in.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.