Concept Brasserie Beek bleek niet rendabel

BEEK ,,We hebben het geprobeerd. Ons uiterste best gedaan. Maar we kregen de brasserie - en het beheer van het Kulturhus - niet rendabel. Tot aan de zomer zat er groei in het aantal mensen dat dagelijks in de brasserie kwam eten: na de zomer zakte het ineens helemaal in. "

Ans Verhoeven en haar partner Roger Vanderschaeghe hebben deze week definitief de handdoek geworpen: ze stoppen als beheerder van het Beekse Kulturhus nadat ze vorige week al de fornuizen van de keuken in de Brasserie Beek, onderdeel van het Kulturhus, doofden. 

,,Jammer. We zijn vreselijk teleurgesteld", zegt Vanderschaege. ,,Ans heeft hier nota bene haar baan voor opgezegd. Maar we kregen het niet rond. Misschien dat we te weinig ervaring in de horeca hadden. "

Ans Verhoeven gaat een andere baan zoeken: Roger Vanderschaeghe gaat al zijn energie weer in zijn bedrijf Bullseye (uitzendbureau) steken. Ze blijven nog even aan in het Kulturhus. Uiterlijk tot 1 juli of eerder als er een andere beheerder gevonden is. Alle ruimtes in het Kulturhus blijven dus open: maar in de brasserie kan niet meer gegeten worden. Je kunt er nog wel voor een kop koffie terecht.

Verhoeven en Vanderschaeghe begonnen ruim een jaar geleden enthousiast - ze werden gevraagd - als beheerders van het Beekse Kulturhus.  Om de loop naar en de toegankelijkheid van het Kulturhus te verbeteren werd er eerst door het bestuur van het Kulturhus een brasserie annex grandcafé tegenaan gebouwd. De aanbouw kostte in totaal drie ton. Die werden gedekt middels subsidies van de gemeente, de provincie, het VSB-fonds en het Oranjefonds.

Kok

Ans Verhoeven fungeerde als gastvrouw: Vanderschaeghe - in zijn vrije tijd een enthousiast kok - kwam 's middags van zijn bedrijf Bullseye naar de brasserie om er te koken. Eerst alleen en later met hulp van een kok met  prijzen tussen de 7.50 en 15.50 euro.  ,,Het eten werd steeds beter, maar er kwamen na de zomer steeds minder eters. Ik snap er niks van", zegt Vanderschaeghe. 

Fred Titsse, bestuurslid van het Kulturhus, is inmiddels op zoek naar een nieuwe beheerder. ,,We hebben veel waardering voor de inzet van Ans en Roger. We streven ernaar zo snel mogelijk een nieuwe uitbater te verwelkomen die het van Ans en Roger gaat overnemen. Ik heb al een gesprek gevoerd met een kandidaat, een horecaman van huis uit. Maar binnenkort komt er nog een oproep. Daar kan iedereen op reageren.  Kijk, iedereen heeft zijn eigen ideëen: zijn eigen concept. Wij gaan ervan uit dat er een concept te vinden moet zijn om de brasserie rendabel te kunnen laten draaien.''

Volledig scherm
Ans Verhoeven Roger Vanderschaeghe stoppen als beheerders van het Beekse Kulturhus en de brasserie. Foto Flip Franssen © Flip Franssen
Quote

Na de zomer kwamen er
steeds minder eters.

Roger Vanderschaeghe
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.