Een sportterrein aan de Waalkade wordt vrijdagmorgen op last van de gemeente Nijmegen gesloten. Medewerkers zetten het terrein met hekken af om verboden samenscholingen te voorkomen.
Volledig scherm
Een sportterrein aan de Waalkade wordt vrijdagmorgen op last van de gemeente Nijmegen gesloten. Medewerkers zetten het terrein met hekken af om verboden samenscholingen te voorkomen. © Paul Rapp

Corona-lockdown voor sportveld aan de Waalkade

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen neemt drastische maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Momenteel wordt een basketbal- en fitnessveld aan de Waalkade afgesloten. Het was daar al dagenlang druk met sportende jongeren.

Te druk, zo oordeelt de gemeente. Dagelijks kwamen op het veld tussen het Labyrinth en Oude Haven tientallen jongeren bij elkaar. De laatste dagen hielden zij volgens ooggetuigen wel de noodzakelijke 1,5 meter afstand, maar alsnog waren de groepen groter dan het corona-voorschrift van maximaal twee personen.

Lockdown

Vandaar nu de complete lockdown. Het veld is met hekken afgezet. Eerder was al afzetlint gespannen rondom de aanwezige fitness-toestellen. 

Nijmegens burgemeester Hubert Bruls schuwt stevig ingrijpen in de strijd tegen het coronavirus niet. Gisteren maakte hij bekend komend weekend meerdere (dijk)wegen te sluiten voor motor- en fietsverkeer. Twee weken terug gingen op zijn commando ook al sportterreinen in het Goffertpark op slot.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.