Volledig scherm
De Goffertboerderij in het gelijknamige park in Nijmegen. © DG

Croy de Goffertboerderij is voor de laatste dag open

NIJMEGEN - Croy De Goffertboerderij in Nijmegen is vrijdag nog open, het is de laatste dag. Zaterdag sluit het restaurant in het Goffertpark definitief de deuren. De zaak is verkocht. Nieuwe uitbater is Mister Panda, een Aziatisch tapasrestaurant. 

De nieuwe uitbater gaat de Goffertboerderij grondig verbouwen, een klus die drie maanden gaat duren. Op 1 augustus gaat het Aziatische tapasrestaurant open.

Economische redenen

Croy opende acht jaar geleden het restaurant in de Goffertboerderij in het gelijknamige park.  ,,Wegens economische redenen is de Goffert verkocht”, aldus een woordvoerster. 

Bij de start van Croy in De Goffertboerderij in augustus 2011, rekende eigenaar Jan Franken van restaurantketen ‘De Smaak van Croy’ op 1.500 klanten die hier zouden komen eten. Per week.

De vorige exploitant kreeg er de loop niet in. Franken was zelfverzekerd dat hem dat wel zou lukken. Een driegangenmenu kostte bij Croy 17,95  euro. Op deze laatste dag serveert Croy  een driegangen verrassingsmenu ‘Wat de pot schaft’ voor 14,95 euro per persoon.

Zaak liep minder dan verwacht

De Goffertboerderij was een van de restaurants van de Croy-restaurantketen met nog vier vestigingen in Brabant (Den Bosch, Moergestel, Aarle-Rixtel en Teteringen).

Sinds een maand staat in ieder geval het Croy-restaurant in Den Bosch te huur. ,,Omdat de zaak minder goed liep dan verwacht’’, aldus de makelaar die op zoek is naar een nieuwe huurder. 

Hier begon Franken in 2010. ,,De mogelijkheid dat Croy meer restaurants om economische redenen afstoot is aanwezig, maar nog niet concreet.” De Goffertboerderij was het vlaggenschip van de vier, zei Franken eerder: ‘het is de grootste en de mooiste’. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.