Wijbrand Pauw deed onderzoek naar overlast door houtstook. Hij verkoopt kachels, maar wil vooral ook de polarisatie in de discussie tegengaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijbrand Pauw deed onderzoek naar overlast door houtstook. Hij verkoopt kachels, maar wil vooral ook de polarisatie in de discussie tegengaan. © Rolf Hensel

Cursus hout stoken loopt uit de hand: ‘Op respectloze en onbeschofte manier verzocht te vertrekken’

NIJMEGEN - Als houtkachelbezitters zorgvuldiger stoken wordt de lucht schoner, is de gedachte achter een cursus die Nijmegen aanbiedt. Maar al bij de eerste workshop gaat het mis.

58 reacties

 • S Schiltmans

  1 jaar geleden
  Voor iedereen die vergelijkt met het verleden of het buitenland; Nederland is tegenwoordig zo dichtbevolkt en heeft vaak zulke weersomstandigheden dat voor je continue huisverwarming houtstook gewoon geen optie is / zou moeten zijn. Bij het instellen van de 'stookwijzer' kwamen ze er achter dat de weersomstandigheden zeker 90 % van de tijd ongeschikt zijn voor houtstook. Toen hebben ze de eisen maar 'verlaagd'???
 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Sanders Als bronchitispatiënt kan ik je vertellen dat een zogenaamd goede kachel met een zogenaamd goede schoorsteen die zogenaamd goed gestookt wordt in de winter net zo goed voor ernstige klachten zorgt. Een zogenaamd goed gestookte kachel stoot nog steeds meer gif per uur uit dan een vrachtwagen in 7 uur in bedrijf zijn. En je moet in de winter ook luchten, dus stinkt je slaapkamer nog steeds
 • Henk Sanders

  1 jaar geleden
  op de goede manier hout stoken met een kachel binnen die via de schoorsteen ontrookt is volgens mij niet het probleem. Probleem is wanneer mensen in de tuin vanalles op de verkeerde manier gaan stoken, meestal in de zomer. Dat is zeer ergerlijk want dan kan ik het slaapkamerraam niet open hebben vanwege de rook die naar binnenkomt. En met COPD is dat echt geen pretje, en dat is geen gezeik.
 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Stoffeltje, wist jij dat arsenicum ook een natuurlijke stof is?
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Dat zijn olie en gas ook Stoffel!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen