Opiniepeiler Maurice de Hond.
Volledig scherm
PREMIUM
Opiniepeiler Maurice de Hond. © ANP

D66 is de grootste van Nijmegen volgens Maurice de Hond, maar er is een hoop aan te merken op zijn peiling

NIJMEGEN - Stoot D66 komende gemeenteraadsverkiezingen GroenLinks van de troon in Nijmegen? Volgens de meest recente peiling van de bekende opiniepeiler Maurice de Hond staat D66 er met 17 procent van de stemmen het best voor. Maar: wat zegt zo’n peiling eigenlijk? 

10 reacties

 • Geert kolks

  4 maanden geleden
  Dan gaat het er in de gemeente Nijmegen , ondanks dat het zo links is als de p st ,niet beter op worden.
 • Steven Hoop

  4 maanden geleden
  Ben zeer benieuwd naar de opkomst versus uitslag van de verkiezingen als veel studenten nog thuis in hun oude woonplaats zitten bij paps en mams door de corona maatregelen. Voorheen waren de studenten "passanten" altijd goed voor een bepaald stemgedrag.
 • Jan de Burger

  4 maanden geleden
  In de winter van 66/67 net nadat D66 was opgericht deed de school waarop ik zat aan schaduwverkiezingen. D66 was glorieus winnaar. Weet welke school? Juist de Hogere Burger School. Dat waren vooral jongetjes en meisjes van hoog opgeleide ouders en tamelijk bevoorrecht in de maatschappij, zonder dat ze zelf nog wisten hoe het is om in een fabriek te werken bijvoorbeeld. Onze Rob heeft zelfs het uiterlijk uit die tijd.
 • Bert Gransen

  4 maanden geleden
  @Arno, dat worden er inderdaad een veel meer
 • Erik Fleuren

  4 maanden geleden
  Hoe kan dat nu GL en D66 beiden verantwoordelijk voor beleid en dus onmogelijke verkeerssituatie en nog erger voor de "schone"lucht vervuilt met kanker verwerkende stoffen en (ultra)fijnstof en gedogen van vervuilende industrie. Dus tijd voor andere partijen die de puinhoop mogen opruimen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.