Op de Professor Bromstraat in Nijmegen is zondagavond geprobeerd om twee studentes te beroven.
Volledig scherm
Op de Professor Bromstraat in Nijmegen is zondagavond geprobeerd om twee studentes te beroven. © Mike Hofman/Persbureau Heitink

Daders van gewapende straatroof op studentes vluchten zonder buit

NIJMEGEN – Twee studentes zijn zondagavond op de Professor Bromstraat slachtoffer geworden van een poging tot straatroof. Dat gebeurde rond 23.15 uur voor studentencomplex Hoogeveldt waar zij wonen.

De twee studentes zijn bij de overval niet gewond geraakt.

Volgens de politie had een van de twee in het donker geklede overvallers een vuurwapen, of iets dat daar op leek, maar is er bij de overval niets buitgemaakt.

De politie heeft direct met meerdere eenheden in de omgeving gezocht naar de daders, maar die zijn vooralsnog niet aangehouden. Een verband met de eerdere overvallen, zoals die op een pizzakoerier in de Nijmeegse Cort van der Lindenstraat zaterdagavond laat, wordt door de politie niet uitgesloten.

De poging straatroof is de zoveelste in een reeks overvallen in de afgelopen maanden in Nijmegen. Vanaf 14 december zijn er al minstens twaalf geteld

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.