Volledig scherm
© Getty Images

'Dakloze belaagde studenten die hem geen sigaretje gaven met staaf'

ARNHEM/ NIJMEGEN - Hij vroeg de twee studenten om een sigaretje, maar kreeg dat niet. Dus trok de 37-jarige dakloze Nijmegenaar in de nacht van 25 mei van dit jaar ter hoogte van de Wedren, nabij de Nijmeegse Oranjesingel, een betonnen staaf uit de grond en begon daarmee in te slaan op het tweetal.

Dat vermoedt justitie althans. Woensdag vond in de rechtbank van Arnhem de strafzaak tegen de Nijmegenaar plaats. De officier van justitie eiste daar een celstraf van een half jaar tegen de man.

De Nijmeegse verdachte kwam in de rechtszaal met een heel andere lezing: ,,Ik was onderweg naar de nachtopvang na een avondje stappen. Ik zag de studenten, ze waren luidruchtig en dronken. Deden vervelend. Ik zei daar wat van, toen vielen ze mij aan met stokken. Ik moest me wel verweren.’’

Beangstigend

Dat deed hij niet met een betonnen staaf, benadrukte hij: ,,Zwaar overdreven allemaal. Waar moet ik opeens een ijzeren staaf vandaan halen? Het is de Gamma niet. Ik heb meer verwondingen opgelopen dan zij.’’ De officier van justitie gelooft niets van dat verhaal: ,,Bij zijn aanhouding had de verdachte nota bene nog een betonnen staaf in zijn hand. Het zou je maar gebeuren: je bent onderweg naar huis na een avondje stappen, en opeens wordt je belaagd door een man met een betonnen staaf. Hartstikke beangstigend.’’

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Patiënte klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    ZWOLLE/NIJMEGEN – De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.