DDG stopt met trekken aan dood paard: 'Het worden weer kippen aan de Dennenkamp'

GROESBEEK - Nog deze zomer zal er een aanvraag bij de gemeente Berg en Dal ingediend worden om weer kippen in de megafarm aan de Dennenkamp te gaan houden. Want het feit dat de politiek van Berg en Dal een voorstel om te gaan onderzoeken of wonen (20 huizen) een alternatief is voor de kippenfarm over de zomer heen heeft getild, is ook een keuze.

Volledig scherm
Kees Koolen, eigenaar van de megafarm aan de Dennenkamp in Groesbeek. © Marco Okhuizen

Dat zegt Marcel Schiphorst van Dutch Dairy Genetics (DDG), het bedrijf van Bookin.com-miljonair Kees Koolen, eigenaar van de kippenfarm. ,,We snappen dat het een zwaar dossier is, maar het lijkt er wel op dat de gemeenteraad een besluit voor zich uit blijft schuiven. Voor ons wordt dat een beetje trekken aan een dood paard.’’

Volgens Schiphorst heeft hij inmiddels met wethouder Nelson Verheul (GroenLinks) afgesproken dat 'het beter is dat nu ieder zijn ding gaat doen'. ,,We hebben altijd constructief overleg gehad met de gemeente, maar het ziet er naar uit dat het houden van kippen toch echt de enige optie is.’’

De afgelopen maanden zijn er verschillende alternatieven afgeschoten. Een plan om er carnavalswagens te gaan bouwen en een melkfabriek haalden het niet: wellicht dat wonen een optie zou zijn. Daar zou nader onderzoek naar nodig zijn, maar de gemeenteraad besloot vorige week daar pas in september naar te willen kijken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.