Zelfportret van Hans-Peter van Velthoven.
Volledig scherm
Zelfportret van Hans-Peter van Velthoven. © Hans-Peter van Velthoven

De Anton Corbijn van Nijmegen heeft een zesde zintuig voor fotograferen

FotoalbumHans-Peter van Velthoven is de Anton Corbijn van Nijmegen. De huisfotograaf van Muse, Stereophonics, en 3FM portretteerde in zijn carrière ook talloze bekende acteurs en artiesten. Maar Van Velthoven (52) doet en wil veel meer. Een gesprek over 15 jaar 'HP'. ,,Ik zou nog heel graag de koning en koningin willen fotograferen.’’

4 reacties

 • herbi

  3 jaar geleden
  Beste BBB (HansPeter?), Ik kom niets te kort in mijn leven en ik probeer ook geen plaatjes te schieten. Ben wel een liefhebber van fotografie. Ik zeg ook niet dat ik zijn werk slecht vind, ik vind alleen de vergelijking met Corbijn vere van terecht. De opmerking van jou over mijn verzorger vind ik triets heel triest, zegt alles over jou.
 • Politiekincorrect

  3 jaar geleden
  Trots zijn mag, wellicht terecht. Maar ik zeg altijd maar zo: bescheidenheid siert de mens! En voordat half Nijmegen los gaat, ik ben niet jaloers. Wens HP nog vele succesvolle jaren.
 • BBB

  3 jaar geleden
  Weet je wat jammer is? Dat Herbi waarschijnlijk iets tekort komt in zijn leven en dat nu afreageert op een ‘weldegelijk’ getallenteerde EN succesvolle fotograaf. Herbi probeert waarschijnlijk zelf ook plaatjes te schieten maar komt met zijn grote talent net niet aan de bak. Ook jammer. In tegenstelling tot de grote fanschare die Hans-Peter heeft, heeft Herbi waarschijnlijk alleen zijn verzorger als fan.
 • herbi

  3 jaar geleden
  Ik ben 52 jaar oud en doe Anton Corbijn na, haha ik dacht de wordt vervolg club al jaren was gestopt.Buiten dat Corbijn echt vernieuwend en orgineel is in zijn beeld, dat zie ik hier boven zeker niet, is het een integer persoon. Hier lees ik vooral over een op zijn eigen borst kloppend persoon die zichzelf wel heel bijzonder en belangrijk vind. Jammer.
 1. Jan (67) bouwde een Lelijke Eend en rijdt ermee op begrafenissen: ‘Opbouw van twee meter lang voor de kist’
  PREMIUM
  Mijn hobby

  Jan (67) bouwde een Lelijke Eend en rijdt ermee op begrafenis­sen: ‘Opbouw van twee meter lang voor de kist’

  NIJMEGEN - De Citroën 2CV is het kleine broertje van de Citroën DS. Het onooglijke waggelende broertje van de gracieuze zwaan en daarom Lelijke Eend genoemd, naar het sprookje van H.C. Andersen. De eend was altijd al verkrijgbaar in een besteluitvoering, ooit bekend van de Wegenwacht, maar een pick-up versie, een eend met laadbak, is nooit uit de Franse fabriek gerold.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Uitblinkende Frenkie de Jong pakt hoofdrol in Spaanse bekerfinale
  Play

  Uitblinken­de Frenkie de Jong pakt hoofdrol in Spaanse bekerfina­le

 2. Prins Philip bijgezet in koninklijke grafkelder
  Play

  Prins Philip bijgezet in koninklij­ke grafkelder

Nijmegen e.o.