De d’Almarasweg, de gevreesde weg waar ouders hun hart vasthouden (maar waar zelden wat gebeurt)

VIDEONIJMEGEN - Moet het eerst een keer gigantisch misgaan voordat de gemeente Nijmegen de onveiligheid op de d’Almarasweg aanpakt? Deze vraag lééft.

5 reacties

 • Marijke Stoffelen

  6 maanden geleden
  Misschien moeten deze klagende ouders hun kids eens leren fietsen en zoals we zo vaak zien ouders op de fiets voorop met de telefoon in de hand de kids 20 of 30 meter er achter te pas en te onpas oversteken want ja papa of mama doet dat ook. laat je Kids voorop fietsen zo dat je al ouder ziet wat ze doen en pas recht oversteken bij de school of sportclub
 • Frank de Jager

  6 maanden geleden
  @ Corlijn , en hoe komen ze dan de andere kant op ? Helemaal omrijden via Scheidingsweg of groenewoudseweg ? Ook niet ideaal
 • Colijn van Aanris

  6 maanden geleden
  Éénrichtingsverkeer maken, dan heb je plaats voor 2 ruime, vrijliggende fietspaden. Verhoogde afscheiding ertussen en het hard rijden zal flink afnemen.
 • Marie-Louise Walter

  6 maanden geleden
  Aparte fietspaden betekent ws. alle bomen kappen. Dat vind ik het niet waard. Fietsers moeten zich OOK aan de verkeersregels houden dus niet met drie fietsers naast elkaar, laten zien dat je wil afslaan( arm uitsteken) en eerst achterom kijken of je kunt oversteken en anders even afstappen ( of op die hoogte uitvoegstrook aanleggen zoals tussen spoor en groesbeekseweg). Verder goede fietsverlichting!!!
 • Pedro Kantor

  6 maanden geleden
  Aparte fietspaden aanleggen lijkt mij het beste. En om te beginnen alvast die ton die richting dat D66 feestje van het democratiefestival gaat hier insteken. Heb overigens nooit last gehad van gevoelens van verkeersonveiligheid als ik hier overheen fiets. Maar ja, ik doe ook niet aan de nobele tak van sport om met zoveel mogelijk mensen langs elkaar fietsen zoals scholieren dat vaak doen. Wie persé formatie wil fietsen over deze weg kan inderdaad wel eens problemen krijgen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.