Volledig scherm
De Villa aan de Oranjesingel 42 in Nijmegen. Archieffoto © Gerard Verschooten

De Driestroom stopt met horeca in De Villa

NIJMEGEN - Welzijnsorganisatie De Driestroom stopt per 1 juli met het café-restaurant in De Villa aan de Oranjesingel 42 in Nijmegen. Er zijn verschillen van inzicht over de exploitatie. De horeca is verliesgevend.

Quote

We draaien rode cijfers

Woordvoerster van De Driestroom

Dat zegt een woordvoerster van De Driestroom. Die wilde voor een nieuwe Bed en Breakfast op de bovenverdieping van het pand in zee met een ondernemer met affiniteit met mensen die moeilijk aan werk komen, aldus een woordvoerster van de welzijnsinstelling. Met de pandeigenaar Ton Hendriks kwamen ze niet tot overeenstemming. ,,Er zijn verschillen van inzicht.’’

Het café en restaurant in De Villa draaien na 1 juli gewoon door, maar dan met een nieuwe uitbater, zegt  Hendriks. 

Rode cijfers

De horeca in De Villa is nu verliesgevend. ,,We draaien rode cijfers’’, zegt de woordvoerster van De Driestroom. In de keuken en het café-restaurant werken nu circa 15 mensen van de welzijnsinstellingen hun begeleiders. Voor hen wordt een 'passende oplossing' gezocht. 

De Villa  is sinds 2014  één van de horecalocaties van De Driestroom. In de jaren daarvoor was de exploitatie in handen van filmhuis annex cultureel centrum LUX. Die trok zich terug, en eind 2016  verliet LUX ook de twee filmzalen die het exploiteerde in de villa aan de Oranjesingel. Die filmzalen werden vervolgens ingevuld door filmhuis Kino 42, een nieuwkomer. Dit filmhuis blijft in De Villa. 

B&B

De Villa,  een voormalig politiek-cultureel centrum annex filmhuis genaamd O42, is eigendom van ontwikkelaar Hendriks. Hij wil op de bovenverdieping een  B&B-verblijf met negen gastenkamers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.