De Lindenberg 'betreurt' bijeenkomst van extreem-rechtse Turken

NIJMEGEN - De Lindenberg heeft er spijt van dat er op zondag 8 april een bijeenkomst is geweest van de extreem-rechtse organisatie Turkse Federatie Nederland (TFN). In een officiële verklaring zegt De Lindenberg 'overvallen' te zijn door de bijeenkomst. 

Interim-directeur Arie Keijzer wil in een gesprek met burgemeester Hubert Bruls te weten komen hoe ze met dergelijke zaken moet omgaan.

'De Lindenberg weet niet beter dat ze haar zaal heeft verhuurd aan het lokale Turks Cultureel Centrum Centrum uit Nijmegen', aldus de verklaring. 'Dit centrum heeft in het verleden vaker een zaal gehuurd voor culturele activiteiten.' 

De bijeenkomst kwam naar buiten in een artikel op de linkse actiesite Doorbraak.eu. Onder de kop 'Massale Turkse fascistische herdenking in cultureel centrum Lindenberg in Nijmegen' beschrijft de website hoe op 8 april De Turkse extreem-rechtse leider Alparslan Türkeş werd herdacht. Hij geldt volgens Doorbraak als 'de Führer van het Turks fascisme'.

De TFN wordt er van verdacht een mantelorganisatie te zijn van de extreem-rechtse partij MHP, waarvan de aanhangers Grijze Wolven worden genoemd. De TFN ontkent dit en verklaart een democratische instelling te zijn die tolerantie en integratie stimuleert.

Volledig scherm
Bezoekers van de bijeenkomst in De Lindenberg in Nijmegen. © Doorbraak.eu
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.