De 'raven' zitten al klaar in de Millingerwaard

MILLINGEN - Bovenop de zandwininstallatie van K3Delta in de Millingerwaard is een kunstwerk gemaakt: vier raven, elk ik een karakteristieke houding en fungerend als windvaan.

Vrijdagmiddag wordt dit kunstproject 'Raven in de waard' geopend; een kunstwerk dat de relatie tussen natuur, recreatie en techniek verbeeldt met als verbindende factor de raaf.  

Fotograaf Marcel Vink stuurde zijn drone-met-camera de lucht in en zag dat de raven al klaar zitten bovenop de installatie van zandwinner K3Delta.  De vier raven zitten elk in een karakteristieke houding en fungeren als windvaan. Het project ‘Raven in de waard’  komt voort uit de wens van de gemeente Berg en Dal en K3Delta om de zandwininstallatie in de Millingerwaard te verrijken met een kunstwerk. 

Wens

Het kunstwerk symboliseert de wens dat de raaf in de toekomst weer zal terugkeren in natuurgebied de Millingerwaard. Dit unieke accent op de zandwininstallatie nodigt omwonenden, wandelaars en natuurliefhebbers uit om de klei- en zandwinning in het gebied op een nieuwe manier te bekijken.

Aan dit project is een educatieve en creatieve opdracht gekoppeld voor een zestal basisscholen uit Groesbeek, Millingen, Ooij, Leuth, Kekerdom en Beek. Het ontwerp van het kunstwerk is gemaakt door de  Stichting Kunst in Millingen en Ontwerpbureau Van Bindsbergen Visser. 

De vier raven zijn er klaar voor.
Foto Marcel Vink
Volledig scherm
De vier raven zijn er klaar voor. Foto Marcel Vink © Marcel Vink

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.