De Refter, het grootste restaurant van Nijmegen, voor 1,2 miljoen vernieuwd

videoNIJMEGEN - De Refter, het restaurant van de Radboud Universiteit, heeft een nieuwe, ruimere jas gekregen. Er zijn nu 850 zitplaatsen. Een plek om te eten én te studeren.

Volledig scherm
De Refter, universiteitsrestaurant, een plek om te eten én om te studeren. © Gerard Verschooten

Lange banken, houten tafels, retro-schoolstoelen en veel groen. De vernieuwde Refter is meer een woonkamer dan een kantine, vindt Mirthe Pijnappels. De psychologiestudente eet er deze middagpauze een broodje met studiegenoten. Een broodje van de nabijgelegen Spar, dat wel. ,,We wisten niet dat de Refter al open was.”

Het zijn nog de test-en proefdagen. Volgende week dinsdag is de officiële opening van wat het grootste restaurant van Nijmegen is. Want dagelijks zestienhonderd (!) bezoekers die hier iets eten of drinken, dat moet makkelijk kunnen. De doelgroep is al groot met bijna 23.000 studenten en 5.000 werknemers op een vierkante kilometer.

,,Lekker eten voor een scherpe prijs”, zegt Gerben Smit, directeur Facilitair Bedrijf dat de vernieuwde Refter ontwikkelde. Dat ook buurtbewoners en pensionado’s het leuk vinden om op de campus koffie te drinken, te lunchen of een warme maaltijd te eten, noemt hij ‘bijvangst’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.