De Rollende Mina’s willen dat iedereen kan skaten: ‘Je wordt als vrouw beloerd en tegelijkertijd genegeerd’

NIJMEGEN - Niet dolle Mina’s, maar Rollende Mina’s. Zo heet het nieuwe Nijmeegse skatecollectief voor iedereen, behalve anti-feminististen. ,,Wij willen zorgen dat iedereen in een fijne omgeving kan skaten. Dat is nu niet altijd het geval.’’

5 reacties

 • Pedro Kantor

  1 maand geleden
  @Peter Parker: Het draait allemaal om slachtoffer willen zijn, want dat vinden ze cool en dan krijgen ze cash & prizes. Daarom is het NOOIT genoeg en vinden ze altijd iets om over te zeiken, want anders moeten ze toegeven dat ze allang gewonnen hebben en alles al hebben. En zijn ze slachtoffer af. En mannen zullen never nooit niet stoppen met kijken naar mooie vrouwen. Dat is biologie. Wat ook een wetenschap is waar de hele genderbrigade allergisch voor is want ze past niet in hun narratief.
 • Jeroen Franssen

  1 maand geleden
  Je wil graag aandacht voor je cluppie dan zoek je de krant op en zeg je dat je buitengesloten wordt omdat je LHQTLP2EWr2d2PE3QxAER'er bent. Skate-scene in een kwaad daglicht maar aandacht verzekerd. Nooit gemerkt dat iemand werd buitengesloten omdat ze vrouw was. Eerder tegenovergesteld. Wat Parker zegt: Je pakt de baan en daarbij speelt vooral ego een belang. Maar een feminist is geobserdeerd door geslacht dus de conclusie is altijd: Ik snap het niet, dan zal het wel zo zijn omdat ik vrouw ben.
 • bart verplak

  1 maand geleden
  Lullende Mina's.
 • Peter Parker

  1 maand geleden
  30 Jaar geleden werd je ook genegeerd. Ook als 14 jarige puberjongen. Niet omdat je puisten of praatjes had, maar gewoon omdat je er niets van kon. Uithuilen, opnieuw gaan oefenen op tijden dat er niemand was en gewoon nog een keer proberen. Je plaats in het skatepark pak je zelf, die krijg je van niemand kado. Wie het eerst zijn drop-in maakt heeft de ramp en wie het eerst aanzet voor de grind heeft de rail. Heeft niets te maken met gender, kleur of sex voorkeur te maken, maar met ego's.
 • Anneke Dijk

  1 maand geleden
  Wie gaat er nou op zo'n druk baantje skaten als je zo richting de Bisonbaai over de dijk kunt rollen? En als dat te druk is dan ga je aan de overkant van de waal.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.