Volledig scherm
De Nijmeegse band Staat tijdens de uitreiking van de Gouden Notekraker in Paradiso. © ANP

De Staat opent voor Rolling Stones in de ArenA, Leon Bridges in Gelredome

UpdateNIJMEGEN/ AMSTERDAM - De Nederlandse rockband De Staat verzorgt het voorprogramma van het uitverkochte concert dat de Rolling Stones op 30 september in de Amsterdam ArenA geven. Tijdens het concert in de GelreDome in Arnhem op 15 oktober staat de Amerikaanse soulzanger Leon Bridges in het voorprogramma van de Britse rockband.

Bandlid Rocco Hueting reageert euforisch op het nieuws. ,,Helemaal te gek. We hebben nog nooit in de Amsterdam Arena gestaan en nu meteen als special guest van de Rolling Stones. Echt ongelooflijk. En eerder dan Kensington, dat is ook belangrijk.’’

NEC-shirt

Voor het tweede Stones-concert, twee weken later in het GelreDome, is Leon Bridges de special guest. Rocco: ,,Als dat ook was gelukt, was dat helemaal te gek geweest. Hadden we dat stadion ook kunnen afstrepen. Het is toch een thuiswedstrijd. We hadden dan met de fiets naar ons werk kunnen gaan. En ik had natuurlijk twee shirts van NEC aangetrokken, haha!’’

Alle bandleden hebben wel iets met de Stones. ,,Mijn ouders hadden veel muziek van ze. Ik weet nog wel dat we aan het kamperen waren in Frankrijk en dat 'Get off my cloud' werd gedraaid en 'Mama's little helper'. Dan begonnen mijn ouders een beetje jong te doen.’’

Hamburg

De Europese No Filter-tournee van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood begint vrijdag in Hamburg en eindigt op 25 oktober in Parijs. In de Duitse steden Hamburg en München verzorgt de IJslandse band Kaleo het voorprogramma. Tijdens de concerten in Parijs staat de Amerikaanse band Cage the Elephant in het voorprogramma.

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood spelen tijdens de No Filter-tournee klassiekers als Gimme Shelter, Paint It Black, Jumpin Jack Flash, Tumbling Dice en Brown Sugar en een aantal nieuwe nummers. De concerten in Nederland waren in mei meteen uitverkocht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Patiënte klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    ZWOLLE/NIJMEGEN – De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.