Volledig scherm
© Bert Beelen

De vrijwilligers zitten er klaar voor: vierduizend jongeren moeten in Nijmegen een spuitje halen

NIJMEGEN/ BERG EN DAL/ MOOK/ HEUMEN - Lopendebandwerk in het Goffertstadion in Nijmegen. GGD-medewerkers zitten klaar om spuiten te geven aan bijna 5.600 14-jarigen uit Nijmegen, Berg en Dal, Mook en Heumen. Die zijn opgeroepen voor woensdag en donderdag om een prik te halen tegen de meningokokkenbacterie. 

Is de opkomst vergelijkbaar met die van eerdere prikrondes in Zaltbommel (74 procent), Wijchen (87 procent) en Tiel (68 procent), dan zijn na vandaag in deze regio weer minstens 4.000 jongeren extra beschermd tegen de bacterie die een hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging kan veroorzaken. De meningokokkenprik werd ook al toegediend bij de standaardvaccinatie op een leeftijd van 14 maanden.

Deze ronde is nodig als extra bescherming tegen een nieuwe meningokokkenvariant, type W. Sinds drie jaar worden steeds meer mensen hier ziek van. Soms met blijvende klachten tot gevolg, een enkele keer met fatale afloop. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.