De wegwijzers Titus Brandsma, Canisius én Gerard Noodt

Column 't PleinIk geloof niet in wonderen. Toch ben ik blij met de komende heiligverklaring van Titus Brandsma door de paus. Want dit stimuleert het denken over de betekenis van Titus. 

3 reacties

 • Winston Arntz

  2 dagen geleden
  De beste man heeft Titus als voornaam. Wat overigens niet eens zijn echte naam is. Vergeet deskundige Essers dat nou gewoon? Daarnaast zijn er al meerdere verwijzingen in de stad te vinden, inclusief een standbeeld en een kerk. Laat Nijmegen maar mooi blijven vernieuwen. Brandsma was zelf bescheiden. Laat hem dan in zijn mooie waarde zoals het is.
 • Rob Essers

  3 dagen geleden
  In mijn suggestie staat de naam St. Titussingel. De gemeenteraad heeft op 3 april 1881 ook de naam St. Caniussingel vastgesteld. Het is een vreemde gewoonte om het voorvoegsel St. weg te laten (of voluit te schrijven). De 'ontheiliging' van straatnamen is mijns inziens ongepast. De enig juiste schrijfwijze is St. Canisiussingel. Ik heb dan ook voorgesteld om aan de weg ten noorden van het Keizer Traianusplein in Nijmegen tot aan de Graaf Alardsingel in Lent de naam St. Titussingel te geven.
 • Joop Arts

  3 dagen geleden
  Lachwekkend. Een ander woord is er niet voor.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.