Volledig scherm
Basisschool De Windroos krijgt het predikaat excellente school. © Gerard Verschooten

De Windroos krijgt titel 'Excellente School'

NIJMEGEN - Basisschool De Windroos in Nijmegen mag zich sinds vandaag 'Excellente School' noemen. In totaal kregen 49 basisscholen en middelbare scholen dit predicaat uitgereikt. De Windroos, een voor speciaal onderwijs in de wijk Lindenholt, is de enige Nijmeegse 

Welke scholen zich Excellente School mag noemen, daarover beslist een onafhankelijke jury. De voorzitter van die jury, Titia Bredée, kwam het goede nieuws vanochtend zelf vertellen op De Windroos. Het is echt een bijzondere presentatie, benadrukte ze. ,,Van de negen basisscholen voor speciaal onderwijs die het predicaat hadden aangevraagd, hebben maar twee hem gekregen.’’

Wereldoriëntatie en taal

De Windroos heeft volgens de jury een bijzondere combinatie gemaakt van wereldoriëntatie en taal. Terwijl de leerlingen aan de hand van heel uiteenlopende thema's als 'ruimtevaart' en 'mode' op zoek gaan naar antwoorden op hun eigen vragen, leren ze ook alles over taal.   

Nijmegen heeft ook enkele middelbare scholen die zich excellent mogen noemen: Stedelijk Gymnasium Nijmegen, Kandinsky College (locaties Molenhoek en Malderburchtstraat), Mondial College, Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen en Helicon.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.