Ooij, vrijwilligers helpen met het plaatsen van schapenrasters
Volledig scherm
PREMIUM
Ooij, vrijwilligers helpen met het plaatsen van schapenrasters © Henk Baron

De wolf valt vrijwel nooit een mens aan, maar zorgen zijn er wel: ‘Hele nacht in de auto bij het vee geslapen’

NIJMEGEN/OOIJ - De wolf die vorige week in de Ooijpolder bij Nijmegen schapen doodbeet, houdt de gemoederen flink bezig. Boeren in de polder omheinen hun weilanden met speciale rasters, in de hoop dat de wolf wegblijft van het vee. 

11 reacties

 • Jules Vismale

  2 jaar geleden
  Geen enkele wolf kan behandeld worden als de legendarische reuzenwolf Fenrir en tegenwoordig zijn er teveel mensen die wilde dieren zodanig vermenselijken alsof ze afkomstig zijn uit Disney-tekenfilms!
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Het kan niet gekker worden...! als Justitie een persoon op wilt sporen die een moord heeft gepleegd , word er soms wel eens een beloning van 15000 Euro uitgeloofd.... nu zijn ze de dader aan het zoeken die op de Veluwe een wolf heeft doodgeschoten , en is er een beloning van 16000 Euro !! z,on ondier is blijkbaar meer waard dan een mensenleven...! het word hier steeds gekker ... de persoon die deze wolf heeft af geknald verdiend een medaille...!
 • Jules Vismale

  2 jaar geleden
  Als de wolf hier uit Nederland zou moeten verdwijnen dan houdt dat zeker ook in dat in Afrika daar alle leeuwen, luipaarden, cheetah's, hyena's, hyenahonden en nijlkrokodillen moeten worden gedood want blijkbaar zijn deze roofdieren in de ogen van wolvenhaters eveneens gemene massamoordenaars, ondieren en mensenverslinders! Want wat wij mensen al eeuwenlang onder elkaar of in de natuur aan allerlei ellende veroorzaken is in werkelijkheid nog veel extremer om op te noemen!
 • Frits van Raalte

  2 jaar geleden
  Nee Marleen, lezen of verdiepen in de materie doen mensen niet meer. Wel meteen emotioneel reageren. Massamoordenaar! Ondier! Afschieten! We moeten maar leren leven met hen. Ik heb het niet over de wolven.
 • C. v. Bergen

  2 jaar geleden
  Dat een handjevol mensen het voor elkaar krijgt om de wolf te her introduceren is op zichzelf al apart. De wolf is niet voor niets uit Nederland verdreven en nu er zoveel mensen bij gekomen zijn kun je wel concluderen dat de wolf toch wel de druppel is die de emmer doet overlopen. Afschieten dus met een premie daarop. Waarom moeten mensen hun dieren beschermen met hekken honden en weet ik wat. En de grootste ezels, hebben juist die wolf hier een vrijbrief gegeven.