De Graafseweg tussen Rozenstraat en Wolfskuilseweg: nu nog vierbaans, maar in de toekomst een weg met twee rijstroken en één busbaan.
Volledig scherm
PREMIUM
De Graafseweg tussen Rozenstraat en Wolfskuilseweg: nu nog vierbaans, maar in de toekomst een weg met twee rijstroken en één busbaan. © Paul Rapp

Definitief: Graafseweg versmald van 4 naar 2 banen

NIJMEGEN - De kogel is door de kerk: de Graafseweg gaat terug van vier naar twee rijstroken. Door de versmalling komt er plek voor een busbaan. Het werk start als de renovatie aan de Waalbrug klaar is, waarschijnlijk in 2021.

De Graafseweg wordt verder ingedikt van net na de spoorbrug (Rozenstraat) tot aan de kruising met de Wolfskuilseweg. Op dat wegdeel liggen straks twee rijstroken, een busbaan (stadinwaarts), fietspaden aan beide kanten plus een parallelstraat aan de kant van het Willemskwartier.

Een meerderheid in de Nijmeegse gemeenteraad is voor een motie over dat plan die oppositiepartij PvdA heeft aangekondigd. Coalitiepartners GroenLinks en D66 steunen het voorstel. Raadslid Quirijn Lokker (GroenLinks): ,,Hiermee helpt de PvdA niet alleen ons, maar de hele stad uit de brand.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.