Een klein deel van de line-up van het Democratiefestival.
Volledig scherm
PREMIUM
Een klein deel van de line-up van het Democratiefestival. © Site: democratiefestival.nu

Democratiefestival in Nijmegen raakt gratis kaarten amper kwijt: flop dreigt

ARNHEM / NIJMEGEN - De eerste editie van het Democratiefestival in Nijmegen dreigt op een sof uit te lopen. Voor het evenement, met de ambitie een jaarlijks terugkerend feest van de democratie te worden, is nog maar de helft van de zevenduizend gratis kaarten afgezet. 

Op het festival worden zware maatschappelijke debatten afgewisseld met luchtig vermaak. Kaarten voor het tweedaagse festival zijn gratis online te bestellen. Desondanks loopt het drie dagen voor de start van het festijn nog niet storm bij het grote publiek.

Duizenden ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag mogen onder werktijd naar het stadseiland bij Nijmegen, waar het festival vrijdag en zaterdag wordt gehouden. Het ministerie is een van de organisatoren, samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Verschillende gemeenten, waaronder Barneveld, Rheden, Harderwijk, Overbetuwe en Hengelo, hebben hun inwoners uitgenodigd gratis met de bus mee te gaan naar het feest. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.