Volledig scherm
PREMIUM
Iris Dalhuisen voert de behandeling met rTMS uit. © Paul Rapp

Depressie te lijf met ‘schemerlamp’ die hersenen met magneetpulsen bewerkt

NIJMEGEN - Pas als medicijnen en gesprekstherapie een depressie niet kunnen verhelpen, komt hersenstimulatie in beeld. Het Radboudumc zoekt uit of de behandeling wellicht eerder ingezet moet worden.

De afgelopen 2,5 jaar wilde Atie Groenedijk (70) uit Nijmegen met grote regelmaat haar bed niet uit. ,,Ik kamp al mijn hele leven met depressieve klachten, het zit in de familie.” Zo erg als de afgelopen jaren had ze het niet eerder. ,,Het is alleen aan mijn steun en toeverlaat te danken dat ik er nog ben.”

Maar zie, sinds een aantal weken gaat ze weer naar feestjes en heeft ze haar oude 'baantjes' weer opgepakt. ,,Ik help kinderen bij het overblijven. 's Middags pas ik op in een gezin. Ik heb ook weer zin om Spaans te leren."

Quote

Het is alsof je bij de beautysa­lon zit. Soms val ik zelfs in slaap

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

    Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

    ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.