Volledig scherm
Een foto uit de oude doos van DES Leuth. Eigen foto

DES Leuth bestaat 120 jaar: De Fraps ziet Abraham

LEUTH - Muziekvereniging DES  (Door Eendracht Sterk) bestaat 120 jaar en blaasorkest De Fraps ziet Abraham. Dat wordt zaterdag 16 juni gevierd met een gratis concert van beide gezelschappen in De Vriendenkring (20 uur) in Leuth.

DES is opgericht in 1898 en bouwde in de afgelopen 120 jaar een hechte band op met de Leuthse dorpsgemeenschap. DES groeide vanuit de achterkamer uit tot een volwassen vereniging met een eigen pand en diverse geledingen zoals slagwerkgroep, fanfare-orkest, jeugdorkest, dweilorkest en een eigen jeugdopleiding.  Anno 2018 is DES een moderne vereniging voor jong en oud, die mee probeert te gaan met zijn tijd. 

Uit DES zijn verschillende andere muziekgezelschappen voort gekomen zoals The River Swallows, de Fraps, de Fustenlichters en DES Dwaas. De Fraps is nog steeds muzikaal actief en bestaat inmiddels 50 jaar: een vaste waarde voor de regio. De Fraps - met muzikanten uit de wijde regio - richt zich op de Tsjechische en Böhmische muziek en is tot buiten de landsgrenzen. De kapel heeft zelfs een eigen fanclub. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist
    PREMIUM
    VIDEO

    Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist

    NIJMEGEN - Spuugzat waren de omwonenden van de Griftdijk in Nijmegen-Noord de drukte op de doorgaande weg. De sluiproute maakte het leven in de aangrenzende nieuwbouwwijken op gezette tijden veel minder aangenaam. Zo'n beetje elke werkdag stond de boel 's ochtends en 's avonds luidruchtig vast. Om tafel met de gemeente Nijmegen kwamen de omwonenden zelf op het idee om de Griftdijk in de spitsuren verboden terrein te laten verklaren voor iedereen die er niet woont.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.