Volledig scherm
De Albert Heijn-supermarkt aan de Groenestraat in Nijmegen. © DG

Detailhandel terug op lege plek van Albert Heijn

NIJMEGEN - Na het vertrek van Albert Heijn aan de Groenestraat in Nijmegen, keert in het pand detailhandel terug. Welke zaak zich hier vestigt, is nog niet bekend. Op deze plek keert in ieder geval geen andere supermarktformule terug.

,,De intentie is dat de winkelstrip kwalitatief goed moet blijven. We zijn in bespreking met diverse partijen. Het gaat ook om de economische haalbaarheid,” zegt pandeigenaar Wim Brouwer. 

Na een jarenlange strijd verhuist Albert Heijn  donderdag 11 juli naar een nieuwe supermarkt, een paar honderd meter verderop op het voormalige Smit Draad-terrein eveneens aan de Groenestraat. Daarmee laat de super straks een flink gat achter in het huidige winkelstripje op de grens van de wijken Hazenkamp en Willemskwartier. 

Aantrekkingskracht

De winkel heeft een aantrekkingskracht en zorgt voor levendigheid op dit stukje van de Groenestraat waar ook de biologisch supermarkt EkoPlaza zit en de biologische slager De Groene Weg. Verder zit er nog lunchzaak, een kapper, een fietsenzaak, een boekhandel en een winkel annex dagverblijf voor gehandicapten.  

De plek die Albert Heijn achterlaat meet in totaal 1.000 vierkante meter, inclusief kelder, zegt Brouwer. Achter de winkel ligt nog een expeditieruimte en een parkeerterrein. De supermarkt op de huidige locatie aan de Groenestraat gaat zaterdag 6 juli om 16.00 uur dicht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.