Volledig scherm
Het diamanten paar. Foto Joop Verstraaten © Thed Maas

Diamanten trouw in Groesbeek

GROESBEEK – Een carnavalsavond in het parochiehuis aan de Breedeweg, nu 61,5 jaar geleden, bracht Gerrit Eijkhout (85) en Dien Wijnhoven (79) bij elkaar. Eigenlijk werden ze door een vriendin van Dien en een vriend van Gerrit aan elkaar gekoppeld, zegt Gerrit lachend.

Na anderhalf jaar verkering trouwden ze in de Cosmas en Damianus kerk aan de Pannenstraat. Het was pastoor Pijnenborg die hun huwelijk heeft ingezegend. Het jonge stel ging voorlopig inwonen bij de ouders van Dien aan de Stekkenberg. Vandaar zijn ze naar de Spoorlaan gegaan daarna de Boterbloemstraat en nu wonen ze al bijna 50 jaar in de eerste aangepaste woning van Groesbeek aan de Korenbloemstraat. 

Gerrit is 20 jaar werkzaam geweest in de schoenfabriek en toen die later stopte is hij de bouw ingegaan bij aannemersbedrijf E. Bögels, later werd het Boersma. Dien heeft jaren bij Werkenrode gewerkt, eerst in De Horst en later aan de Nijmeegsebaan. 

De hobby’s van Gerrit waren trompet spelen bij fanfare Jubilate Deo en tuinieren terwijl Dien het bij bloemschikken hield en zorgen voor het huishouden. Het echtpaar heeft twee kinderen gekregen, een zoon en een dochter, die allebei gehandicapt waren. Daar is alle zorg naar toe gegaan; Dien en Gerrit zijn om die reden nooit op vakantie geweest. 

Burgemeester Slinkman heeft woensdagmiddag het paar gefeliciteerd en had een bloementaart bij zich alsmede een ingelijste trouwactie uit 1958.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.