Volledig scherm
PREMIUM
Een bord aan de Waalkade in Nijmegen met de oproep geen eigen drank mee te nemen naar de feestlocaties tijdens de Viredaagsefeesten. © DG

Directeur Vierdaagsefeesten: ‘Verbied verkoop bier in supermarkten tijdens feesten’

NIJMEGEN - De verkoop van blikjes bier in supermarkten en winkels, zou tijdens de Vierdaagsefeesten verboden moeten zijn. Want de verkoop is de ondermijning van de Vierdaagsefeesten. Dat zegt directeur Leo Weterings van de Vierdaagsefeesten-organisatie. 

Weterings gaat hierover, opnieuw, het gesprek aan met de gemeente Nijmegen. ,,Horeca-ondernemers investeren in een podium en in live-muziek, geld dat ze moeten terugverdienen met de verkoop van drankjes. Als feestvierders hun blikjes bier bij de supermarkt kopen, mist de horeca- ondernemer omzet. Dat is een economisch belang van de ondernemer, en die ergernis snap ik wel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.