Een vrachtwagen reed zich vrijdagmiddag vast onder het viaduct onder stadsbrug De Oversteek in Nijmegen.
Volledig scherm
Een vrachtwagen reed zich vrijdagmiddag vast onder het viaduct onder stadsbrug De Oversteek in Nijmegen. © Paul Rapp

Dit beruchte viaduct in Nijmegen gaat dicht voor alle auto's

NIJMEGEN - Voor de vierde keer in een jaar tijd werd vrijdagmiddag het viaduct onder De Oversteek op de Weurtseweg in Nijmegen geramd door een vrachtwagen. Op termijn zal dat niet meer kunnen.

De onderdoorgang van stadsbrug De Oversteek wordt geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat zegt een woordvoerster van de gemeente Nijmegen. 

Die afsluiting wordt van kracht als de Laan van Oost-Indië, die iets verderop onder Oversteek doorgaat, is aangesloten op de Weurtseweg. De oplevering van de Laan van Oost-Indië is gepland over ongeveer twee jaar.

Het inmiddels beruchte viaduct is relatief laag en juist zo ontworpen om  vrachtverkeer onmogelijk te maken.

Lesmateriaal

Intussen is het goed lesmateriaal voor potentiële vrachtwagenchauffeurs. Rijscholen sturen er chauffeurs-in-de-dop er weleens met opzet op af, naar het viaduct onder De Oversteek. Kijken of ze het zien, het bord van 2.90 meter. En mocht de leerling-chauffeur er onderdoor willen, 'dan kunnen we remmen hè', zegt Marc Weijers. Hij is rij-instructeur bij verkeersschool Wesseldijk in Nijmegen en zelf vrachtwagenchauffeur geweest. 

Weijers: ,,Het is altijd de eerste vraag bij een rijles én bij het examen: hoe lang, hoe breed en hoe hoog is de vrachtwagen. Want dat is het belangrijkste in de opleiding: dat je je bewust bent van de afmetingen, dat hoor je te weten. En het gewicht, dat hoort er ook bij.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.