Volledig scherm
PREMIUM
Het bedienen van de kraan die de container grijpt, lijkt makkelijk maar is precisiewerk. ,,Je moet uitkijken geen schade te veroorzaken’’, zegt Kierayn Dolorita. © Bert Beelen

Dit is Kierayn, de Mister Textiel van de Dar

NIJMEGEN - Mensen gooien steeds meer kleding in de containers, maar het kan nog beter. Op stap met ‘Mister Textiel’ Kierayn Dolorita, textielinzamelaar bij de Dar.

Hij ziet het in een oogopslag: deze container zit aardig vol. Daaraan merkt Kierayn Dolorita dat het beter met de economie gaat. Drie jaar geleden zaten de bakken minder vol en gooiden mensen minder kleding weg. Maar hem hoor je niet klagen. Net als zijn werkgever, de afval en reinigingsdienst Dar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester steeds vaker crimefighter: ‘het is niet zonder risico's’
    PREMIUM

    Burgemees­ter steeds vaker crimefigh­ter: ‘het is niet zonder risico's’

    NIJMEGEN - De herder, de hoeder én de handhaver. De rol van de burgemeester is anno 2018 verschrikkelijk complex geworden, constateert de Nijmeegse hoogleraar sanctierecht Henny Sackers. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om op te treden als heuse crimefighters. En dat gebeurt in de praktijk ook steeds vaker. Maar of dat wenselijk is? Sackers: ,,De burgemeester als sheriff: het is zeker niet zonder risico's.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.