De oude Nijmeegse kolencentrale die momenteel wordt gesloopt.
Volledig scherm
De oude Nijmeegse kolencentrale die momenteel wordt gesloopt. © DG

Dode bij sloopwerkzaamheden aan Nijmeegse energiecentrale

NIJMEGEN - Bij de sloopwerkzaamheden aan de voormalige elektriciteitscentrale op het ENGIE-terrein in Nijmegen is donderdagavond een dodelijk ongeval gebeurd. Een 52-jarige medewerker uit Rotterdam van het slopersbedrijf Schotte viel van een hoogte van ongeveer 5 meter naar beneden en overleed ter plekke.

Er is nog wel eerste hulp verleend en ook brandweer, politie, ambulance en traumahelikopter rukten uit. Het slachtoffer kon echter niet meer gered worden. De sloopwerkzaamheden zijn onmiddellijk stopgezet en de plek van het ongeval is afgezet voor onderzoek. 

Deze vrijdag zijn inspecteurs van Sociale Zaken en Werkgelegenheid meteen gestart met een onderzoek naar de exacte toedracht en de omstandigheden rond het ongeval. Ook het energiebedrijf ENGIE zelf, dat de sloper heeft gecontracteerd, gaat een intern onderzoek doen. ,,Dat is standaardprocedure in dit soort gevallen”, laat een woordvoerder van het bedrijf weten.

Slachtofferhulp voor collega’s

Het bedrijfsongeval gebeurde rond 19.00 uur, op het moment dat de werkzaamheden van die dag vrijwel waren afgerond. Het 52-jarige slachtoffer werkte al langere tijd in de kolencentrale, die al sinds lange tijd beetje voor beetje wordt gesloopt. Zijn collega’s van Schotte en ook ENGIE-personeel kenden hem goed en voor hen is dan ook slachtofferhulp geregeld. 

De centrale werd in 2015 gesloten en sinds enkele jaren wordt al gewerkt aan de ontmanteling van het gebouw. Het is niet bekend wanneer de sloopwerkzaamheden worden hervat. In het weekeinde ligt het sowieso stil.  

De opvallende schoorsteen op het ENGIE-terrein.
Volledig scherm
De opvallende schoorsteen op het ENGIE-terrein. © Bert Beelen

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.