Doodgeboren baby's alsnog geregistreerd

NIJMEGEN - In Nijmegen hebben zich inmiddels 39 vaders en/of moeders gemeld die hun doodgeboren kind officieel willen aangeven bij de burgerlijke stand. ,,We hebben zelfs al kinderen geregistreerd uit 1972”, aldus een woordvoerder. 

Sinds begin deze maand is het mogelijk om doodgeborenen te registreren. Eerder bestonden deze baby's formeel niet. Ook verzoeken van kinderen die elders wonen, maar in een Nijmeegs ziekenhuis zijn geboren, worden in behandeling genomen. Deze baby’s kunnen vervolgens worden overgeschreven naar de verblijfplaats van de ouders. 

Privacy

Die worden op het stadhuis ontvangen in een spreekkamer om de privacy te waarborgen. Na de inschrijving krijgen de bezoekers een tastbaar bewijs van registratie mee naar huis. De woordvoerder: ,,We gaan ruimhartig om met ieder verzoek. Inwoners van Nijmegen kunnen een afspraak maken via de digitale balie, maar ook gewoon bellen.” 

Volledig scherm
. © Shutterstock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.