Volledig scherm
XXlerator tijdens een buitenfestival in Busloo. © Ronald Hissink

Doornroosje krijgt 'nostalgisch XXlerator' van Matrixx over de vloer

NIJMEGEN - Dancefeestorganisatie Matrixx Events strijkt op 21 april voor het eerst met de bekende hardstyleparty XXlerator neer in Doornroosje. Als dat goed bevalt, zal er een keer of drie, vier per jaar zo'n party in het zalencomplex naast het station worden gegeven.

XXlerator is een zeer bekende naam en een populair concept in de hardstylescéne. Tot de sluiting van club The Matrixx aan de Wijchenseweg - eind 2014 - waren er maandelijkse feesten, die vrijwel altijd uitverkocht waren. De gelijknamige dancefeestorganisatie Matrixx Events heeft XXlerator in 2015 en 2016 vier keer in de Kube - de grootste voormalige Honighal - gehouden. ,,Maar daar kunnen we niet meer aan de geluidsnormen voldoen", zegt directeur David Brons van Matrixx Events. ,,Terwijl er wel een grote achterban is die vraagt om nieuwe XXleratorfeesten. Want ook de vier feesten bij de Honig waren met 2.500 bezoekers steeds uitverkocht."

Culturele verantwoordelijkheid

Quote

Er is altijd veel vraag gebleven naar het populaire concept van hardstyle­feest XXlerator

David Brons, directeur Matrixx Events

Daarop ging Brons op zoek naar nieuwe locaties in Nijmegen en kwam hij in gesprek met Doornroosje. ,,En die willen graag faciliteren, ook als een soort 'culturele verantwoordelijkheid' omdat er zoveel vraag naar is onder jonge liefhebbers." De eerste keer zal XXlerator alleen in de grote zaal zijn en kunnen dus 1.200 mensen naar binnen. Mogelijk komt daar later een uitbreiding richting 2.000 bezoekers bij, als meerdere zalen ingezet worden.

Brons is blij dat na het sluiting van Club Matrixx in de stad Nijmegen weer een vaste locatie voor XXlerator is gevonden. ,,Dat heeft toch iets bijzonders, stukje nostalgie." Matrixx Events is tevens organisator van openlucht dancepartys tijdens de Vierdaagsefeesten en het eendaagse festival Emporium bij het Wijchense recreatiegebied Berendonck. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.