Volledig scherm
PREMIUM
Voor Marcel Koch is Doppio aan Plein 1944 in Nijmegen echt zijn zaak. © Bert Beelen

Doppio haalt het gevoel van Italië naar Plein 1944

Mijn tent is topDe helft van alle nieuwe horecagelegenheden stopt binnen vijf jaar. Waarom gaat dat ene nieuwe zaakje het wel maken? In deze aflevering: Doppio op Plein 1944 in Nijmegen.

Quote

Een vaste gast geeft inmiddels Italiaanse conversa­tie­les

Espresso natuurlijk. Met een cannoli - de ‘moeder’ aller Italiaanse desserts. Een foto van een klassieke Fiat 500 aan de muur - ‘het meest gefotografeerde stukje van de zaak’ - en stadsbeelden van Milaan. Bij Doppio op Plein 1944 halen ze het Italië-gevoel in huis.

Op deze doordeweekse ochtend zit een aantal jonge vrouwen achter een cappuccino en een laptop. Verderop schuiven twee jonge mannen in de bruinleren bank. Hotelgasten komen voor een ontbijtje, wachtende buspassagiers halen een coffee-to-go. Rond lunchtijd strijken liefhebbers neer voor een drielaagse Italiaanse tosti of een flatbread op smaak gebracht met rozemarijn en knoflookolie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.