Volledig scherm
PREMIUM
Voor Marcel Koch is Doppio aan Plein 1944 in Nijmegen echt zijn zaak. © Bert Beelen

Doppio haalt het gevoel van Italië naar Plein 1944

Mijn tent is topDe helft van alle nieuwe horecagelegenheden stopt binnen vijf jaar. Waarom gaat dat ene nieuwe zaakje het wel maken? In deze aflevering: Doppio op Plein 1944 in Nijmegen.

Quote

Een vaste gast geeft inmiddels Italiaanse conversa­tie­les

Espresso natuurlijk. Met een cannoli - de ‘moeder’ aller Italiaanse desserts. Een foto van een klassieke Fiat 500 aan de muur - ‘het meest gefotografeerde stukje van de zaak’ - en stadsbeelden van Milaan. Bij Doppio op Plein 1944 halen ze het Italië-gevoel in huis.

Op deze doordeweekse ochtend zit een aantal jonge vrouwen achter een cappuccino en een laptop. Verderop schuiven twee jonge mannen in de bruinleren bank. Hotelgasten komen voor een ontbijtje, wachtende buspassagiers halen een coffee-to-go. Rond lunchtijd strijken liefhebbers neer voor een drielaagse Italiaanse tosti of een flatbread op smaak gebracht met rozemarijn en knoflookolie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.