Volledig scherm
© ANP

Dreiging tekort aan water in de Waalsprong niet geweken

NIJMEGEN - De kans dat de singels in het nieuwe stadsdeel Waalsprong droog dreigen te vallen is door de regen van de laatste dagen kleiner geworden, maar zeker niet voorbij.

,,De situatie is iets verbeterd, maar het gevaar is zeker nog niet geweken'', aldus een woordvoerster van het Waterschap Rivierenland. ,,Krijgen we een droogte periode van twee of drie weken, dan zullen we zullen we waarschijnlijk alsnog maatregelen moeten treffen.''

Niet sproeien

Twee weken geleden waarschuwde het waterschap voor het mogelijk droogvallen van de singels in de Waalsprong, zelfs na het inzetten van extra pompen. Omwonenden zouden dan bijvoorbeeld hun tuinen niet meer kunnen sproeien met het oppervlaktewater. Ook bestaat er kans op het ontstaan van stankoverlast.

Dankzij regenval in delen van Duitsland en Frankrijk is de waterstand van de rivieren licht gestegen en dat heeft ook invloed op het grondwaterpeil. Maar een garantie dat de singels deze zomer niet droogvallen kan het waterschap niet geven.

Het wachten is op de aanleg van de Oosterhoutse Plas. Pas dan beschikt de nieuwe woonwijk over een compleet zelfstandig opererend netwerk van plassen en singels. Geschikt om zowel waterovervloed als watertekorten in het gebied te reguleren. De plassen fungeren daarbij als buffer.

  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.