Volledig scherm
Bezoekers konden ook een kijkje nemen in een van de drie dierenambulances. © DG

Dringen bij Dierenambulance in Nijmegen

NIJMEGEN - De open dag van de Dierenambulance in Nijmegen trekt deze zondagmiddag veel publiek. De eerste bezoekers stonden voor openingstijd, om elf uur al, voor de poort van de dierenambulance aan de Thijmstraat. Om één uur staat de teller al op meer dan zeshonderd belangstellenden. De open dag duurt tot 16.00 uur.

Vooral jonge ouders met kinderen komen een kijkje nemen in de Konijnenloods, de Uitwenrennen en bij de opvang van watervogels, egels en andere dieren. Zoals Thomas Habets die er met zijn zoontjes Tren (5) en Stas (2) rondloopt. ,,Tren is gek van dieren. Het is een uitje'', zegt Habets. Zelf hebben ze ook dieren: ,,Twee goudvissen, we hebben een bovenwoning.''

Verderop staat moeder Debbie met dochters Gwen en Anouk en zoon Job. ,,Heel interessant. Leuk om te zien hoe een dierenambulance er van binnen uitziet, en om te horen hoe het eraan toegaat in de meldkamer.'' De kinderen vinden vooral de konijnen heel interessant. 

Volledig scherm
Drukte tijdens de open dag van de Dierenambulance in Nijmegen. © DG

Met de open dag wil de Dierenambulance Nijmegen en omgeving zichtbaar maken wat de organisatie allemaal doet. Het werkgebied strekt zich uit van het Land van Maas en Waal vanaf Dreumel tot aan het Rijk van Nijmegen met Gennep als ondergrens. Zo'n honderd vrijwilligers staan klaar voor hulp en verzorging aan dieren in nood. De dierenambulance rukt jaarlijks 7.000 keer uit voor hulp. 

Volledig scherm
Bordjes wijzen bezoekers de weg naar onder meer de Konijnenloods en de Uitwenrennen. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.