ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Dringend meer onderzoek nodig naar transgenderzorg aan jongeren: ‘Waar komt de grote stroom kinderen vandaan?’

Er is dringend meer onderzoek nodig naar geslachtsveranderingen bij jongeren onder de 18 jaar. Artsen die transgenderzorg verlenen in Nijmegen en Amsterdam zeggen te weinig te weten over de doelgroep en de effecten op de lange termijn. Ondertussen voelen zij zich onder druk gezet door de lange wachtlijsten. ,,Alle onderzoeken die er zijn, komen van onszelf.”

8 reacties

 • M. Stomp

  2 jaar geleden
  Laten we kinderen leren om zichzelf te accepteren zoals ze zijn ipv dat als je ergens niet tevreden mee bent je er maar het mes in moet zetten. Iedereen heeft zijn mannelijke en vrouwlijke eigenschappen, dat betekent niet dat je jezelf gelijk maar om moet laten bouwen. En dat is trouwens ook geen ideaal... en ik stoor me eraan dat het allemaal maar vergoed word door de verzekering.
 • M. Stomp

  2 jaar geleden
  Het is gewoon een hype en het erge is dat tegenwoordig alles maar moet kunnen. Zelf heb ik te maken gehad met verschillende transgenders, stuk voor stuk zie je dat er zoveel problemen zijn die niks met een geslachtverandering te maken hebben. Jongeren zijn op zoek naar hun identiteit, zeer beïnvloedbaar door omgeving en media. Op een hoop dingen staan leeftijdsrestricties juist omdat jongeren geen weldoordachte keus kunnen maken.
 • Marijke Wissink

  2 jaar geleden
  Anonymus Marijke Wissink Nieuw-Wehl Ik ben het met alle vijf reacties volkomen eens. Elk van die reactie moet men maar eens goed tot zich nemen, vooral D66 en aanverwante partijen. Ze preken dagelijks over vernieuwing, abortus, euthanasie, homoseksuelen met kinderen, enz. Wat heeft dat écht met menselijk leven gedaan. Wat is nog ethisch verantwoord? Weten ze dat eigenlijk wel bij D66? als het maar vernieuwend is, verschrikkelijk!!
 • Marloes Achterbeke

  2 jaar geleden
  Belachelijk voor woorden om kinderen uberhaupt hier over te inforneren. Het lijkt wel alsof kinderen op te jonge leeftijd al een keuze moeten maken of ze homo zijn of bi, of trans, doorgeslagen gekte is het allemaal.
 • Marcel Bruins

  2 jaar geleden
  De wereld en is vervuild door allerlei hormonen in plastiek of herleidbaar stoffen. Hierdoor wordt de voedselketen ook aangetast. Ook hierbij is aandacht krijgen voor kinderen erg belangrijk. Dus maatschappelijk hebben we een groot probleem.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen