Volledig scherm
De politie heeft de pompmedewerker bedankt voor zijn heldhaftige optreden. © Politie Nijmegen-Zuid

Dronken dief sleurt agent mee aan autodeur, maar wordt gestopt door pompmedewerker

NIJMEGEN - Een medewerker van een tankstation op de St. Annastraat in Nijmegen heeft gisterochtend een winkeldief op heldhaftige wijze tegengehouden. Toen de dronken dief er vandoor probeerde te gaan in een auto, sprong de medewerker bij de man in de auto en trok hard aan de handrem. 

De man had zich eerder al agressief gedragen in het tankstation toen hij niet wilde betalen voor zijn broodjes en benzine. Toen de politie na een melding bij het tankstation aankwam, was de dief zojuist in zijn auto gesprongen. Daarop rende een agent naar de auto toe en trok het portier open. De dief gaf extra gas en sleurde zo de agent twintig meter mee. Uiteindelijk liet de agent los.

De pompmedewerker was net daarvoor al bij de dief in de auto gesprongen en trok daarop hard aan de handrem. 'Door deze kordate actie heeft hij mogelijk erger weten te voorkomen', zo schrijft de politie op haar Facebookpagina. 

De man bleek eerder die avond in Arnhem ook al overlastmeldingen te hebben veroorzaakt. Hij zit nu in de cel. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.