Duiken in een plas of beekje? Zoveel poepbacteriën zitten er in jouw zwemwater

VIDEOOp warme dagen zorgt zwemmen voor verkoeling. Niet iedereen kiest dan voor een officiële recreatieplas. Sommigen duiken in een rivier, kanaal of plas dicht bij huis. Maar hoe schoon is dat water eigenlijk? Wij namen de proef op de som en lieten een laboratorium uitzoeken waar je eigenlijk in zwemt.

10 reacties

 • Viruswaarheid

  2 jaar geleden
  Ik ben de Waal, Rijn en Maas overgezwommen, is niets gevaarlijks aan maar je drijft wel 1 krib af...Wat zijn de Nederlanders toch een enorm bang volkje geworden zeg.
 • Viruswaarheid

  2 jaar geleden
  Ik ben er ook nooit ziek van geworden en ik geloof zelfs dat het me juist sterker heeft gemaakt. Weerstand moet je opbouwen en onderhouden.
 • Frits

  2 jaar geleden
  Urine is in principe steriel. Dat is gewoon water met voornamelijk wat zouten en onschadelijke afvalproducten. Daar komt bij dat de verdunningsfactor zo enorm groot is dat je echt niets terug vindt van die paar litertjes urine in het water.
 • Frits

  2 jaar geleden
  Het is de laatste tijd mode om E.coli als “de poepbacterie” te omschrijven. Vrij onzinnig.
 • Waterrat

  2 jaar geleden
  Ik zwem juist graag in open water en ben er nog nooit ziek van geworden. Ook niet bij een negatief zwemadvies wegens blauwalg en/of zwemmersjeuk. Een van de redenen dat ik liever in open water zwem is dat het in een zwembad om heel begrijpelijke redenen niet toegestaan is om met kleren aan te zwemmen. En in open water kan ik dat naar hartenlust doen.. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.