Rotzooi tijdens de Vierdaagsefeesten van 2019
Volledig scherm
PREMIUM
Rotzooi tijdens de Vierdaagsefeesten van 2019 © Paul Rapp

Een eerste Vierdaagsebiertje kost voortaan een halve euro meer, maar is wél beter voor het milieu

NIJMEGEN - Wie voortaan een eerste biertje bestelt op de Vierdaagsefeesten, zal een halve euro extra moeten betalen. Bekers worden met ingang van volgend jaar geschikt voor hergebruik, ze kunnen worden gerecycled tot nieuwe exemplaren.

10 reacties

 • Ron van Bart

  2 maanden geleden
  Apart mijn reactie werd niet geplaatst. De optredens worden betaald door de horeca, als iedereen zelf drank meebrengt zal dit het einde van het gratis feest betekenen. Maar dit mag niet kennelijk.
 • Peter van Amerongen

  2 maanden geleden
  Dus bij elke bar betaal ik € 0,50 extra als ik geen glas inlever. Zo loop ik van plein tot plein en ik neem mijn glas niet mee. Betaal ik dan iedere keer weer € 0,50 extra? Dan zal er weinig gedronken worden. Met een groep rondlopen gaat dus stevig in de papieren lopen. Niet echt een slim systeem: hoe maak je de horeca kapot. En de uitbaters hebben hier mee ingestemd?
 • B.E.J. Merts

  2 maanden geleden
  Ach, lokaal is het al lang niet meer. Wat moet je er dan nog?
 • Sonne Bon

  2 maanden geleden
  Maak maar flink duur ja, En daarna klagen dat de meeste al dronken daar aankomen of blikken bij hebben.. Logisch ook, want meer geld heeft de gewone klant niet aangezien de lonen al jaren niet mee omhoog schieten met al het het andere in nederland.
 • Tony Peters

  2 maanden geleden
  Waarschijnlijk een idee van uitbater Nieuwenhuizen van Faber. Die had toen zo’n moeite dat mensen bier gingen kopen bij de AH. Nu nog meer reden om het daar te kopen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.