Hoe de nieuwbouwwijk Lentelijn eruit komt te zien
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe de nieuwbouwwijk Lentelijn eruit komt te zien © Multivision 3D

Eén op de negen huizen in Waalsprong is van belegger: ‘Gebruikelijke praktijk’

NIJMEGEN - In de Waalsprong in Nijmegen-Noord zijn 852 woningen in bezit van een belegger. Omgerekend gaat het om een op de negen huizen, 11 procent.  Daarmee loopt het nieuwe stadsdeel nagenoeg in de pas met de bestaande stad. In Nijmegen is een op de twaalf huizen in handen van een belegger die de woningen verhuurt. 

21 reacties

 • Jan Jansen

  1 maand geleden
  Dit "spel" is vergelijkbaar met het Monopoly spel. Twintig jaar geleden ofzo kocht Golman Sachs zich reeds in bij woningcorporaties in Berlijn en Hamburg. Onroerend goed is bijna de basis van dé! Economie. de Economie. Maar een huis is ook de habitat van ons mensen. Huizen zijn enorm in prijs gestegen, maar ons voedsel niet. Wel het aantal bewoners van onze aarde. Daar is het fout gegaan. Banken etc. tegenover grenzen aan de groei van de Club ca Rome. Overbevolking is nog steeds een taboe.
 • Johan Jansen

  1 maand geleden
  @Carel van ‘t Zand D66 is toch VVD of andersom.
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Het is niet de VVD maar tadaa… D66 Ollongren die woningbouw in de portefeuille heeft. En wie zijn voor ongeremde (arbeids)immigratie ondanks een sterk oplopend woningtekort? Juist…En wie vinden dat statushouders absolute voorrang genieten in de sociale huur? ….. precies. Kijk ook even naar gemeentebeleid (die gaan over plaatselijke woningbouw) …. Juist. Stop met zeuren dat jullie kinderen geen woning kunnen krijgen…. De VVD speelt in Nijmegen geen rol.
 • Jack Hendrix

  2 maanden geleden
  ja, als we ( wij) allemaal VVD stemmen dan krijg je zo iets. denk dat met de PvdA zoiets niey gebeurt zou zijn. en neen ik stem nooit op deze partij., maar wie weet.
 • Paul van Wijngaarden

  2 maanden geleden
  Het feit dat iets misschien gebruikelijk is wilt niet zeggen dat het goed is. Beleggers voorrang geven en de mogelijkheid bieden om woningen op te kopen die niet tegen een sociale huurprijs verhuurt gaan worden is een kwalijke zaak. Dus ook in de stad dit proberen te veranderen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.