Mariska van den Heuvel, leerling van het ROC Nijmegen, bakt veganistisch.
Volledig scherm
PREMIUM
Mariska van den Heuvel, leerling van het ROC Nijmegen, bakt veganistisch. © Gerard Verschooten

Een veganistische bavarois van chocola als uitdaging

NIJMEGEN - Veganistisch voedsel begint steeds normaler te worden bewijst Mariska van den Heuvel (21), student van ROC Nijmegen en veganistische bakker. Genoeg voor een eerste plaats op de MBO-vakwedstrijden bakkerij 2020 is het nog niet, want Van den Heuvel werd derde. In totaal sleepte de Nijmeegse bakkerij opleiding zeven prijzen in verschillende categorieën binnen.

Waarom bak je veganistisch?
,,Ik ben zelf lactose-intolerant en veel van mijn vrienden kunnen ook geen dierlijke producten eten door allergieën of intolerantie. Ik vond het heel jammer dat ze mijn baksels niet konden proeven en ben daarom begonnen met experimenteren.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.