Volledig scherm
De vier uit Nijmegen gestolen schilderijen.

Eigenaar van uit Nijmegen gestolen schilderijen meldt zich

NIJMEGEN - Een 64-jarige Nijmegenaar heeft zich gemeld als eigenaar van de gestolen schilderijen. Die doeken, met een geschatte waarde van minstens 60.000 euro, trof de Oostenrijkse politie aan in de bagage van een Roemeen.

Dat gebeurde dit weekend tijdens een controle van een FlixBus bij de grens van Duitsland en Oostenrijk. De 27-jarige man uit Roemenië bekende dat hij ze in Nijmegen gestolen had. Ook had hij een zilveren bestek meegenomen.

Verblijfsverbod

De man is een bekende van de politie in Oostenrijk. Hij heeft daar een verblijfsverbod omdat hij in dat land ook een en ander op zijn kerfstok heeft. Hij heeft er vastgezeten. Omdat hij gestolen waar bij zich had, is hij weer vastgezet.

De eigenaar van de olieverfschilderijen neemt contact op met de politie in Oostenrijk om zijn bezittingen terug te krijgen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.