De tachtig appartementen in het Tiemsptrapand beschikken allemaal over een eigen badkamer en keuken. Verder is het gebouw uitgerust met liften en heeft iedere wooneenheid een brievenbus.
Volledig scherm
PREMIUM
De tachtig appartementen in het Tiemsptrapand beschikken allemaal over een eigen badkamer en keuken. Verder is het gebouw uitgerust met liften en heeft iedere wooneenheid een brievenbus. © eigen foto

Eigenaren onbewoonbaar verklaard pand Nijmegen: ‘Gebruik kant-en-klare appartementen voor opvang vluchtelingen’

NIJMEGEN – Zet de tachtig kant-en-klare appartementen in het Tiemstrapand aan de Nijmeegse Energieweg in als opvanglocatie voor Afghaanse vluchtelingen.

22 reacties

 • Paul David

  3 maanden geleden
  Wat een humaan gebaar van deze geldwolfjes.
 • Carel van ‘t Zand

  3 maanden geleden
  Wacht maar af, dat gebouw is zo in gebruik. Er willen 16000 Afghanen naar Nederland, inclusief broers, zussen en de rest van de familie. Ach… woningen genoeg. Welkom, welkom.
 • R. Laarman

  3 maanden geleden
  Ken iemand,die door scheiding dakloos is geworden .Hij moest maar naar de daklozen opvang
 • Jo Lit

  3 maanden geleden
  Nood breekt wetten. In feite is het wel raar,je mag er niet in wonen. Maar vluchtelingen erin wel. Ja elke investeerder wil zijn investering terug zien. Als het dan ook voor tijdelijk is bv Max 1 jaar. En dan zonder processen weer terug.. Ja waarom niet.
 • c'tje

  3 maanden geleden
  Ik lees de reacties met verbazing. Men roept maar wat. Eigen volk eerst, dat is al geprobeerd, permanente bewoning mag niet. Ook het 'aardige huurbedrag' die gevraagd zou worden volgens @Ruud v. Lent, klopt niet. Ik maak uit het artikel op, dat het COA standaard vergoedingen uitkeert in ruil voor accomodatie. In het Tiemstra-pand zou tijdelijke bewoning wellicht kunnen. De eigenaren van het pand zullen hooguit 'quitte' kunnen spelen, maar dat geeft ze wel tijd om vooruit te kijken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.