Volledig scherm
Rijen voor de bus op het Nijmeegse station. © Paul Rapp

Einde aan OV-chaos rond station Nijmegen: donderdag rijden de treinen weer

NIJMEGEN - Na vijf dagen rijden de treinen van en naar Nijmegen donderdagochtend weer volgens dienstregeling. Dat zit de megaklus waarbij gewerkt is op zo’n twintig locaties aan het spoor erop. ,,Twintig locaties is heel erg veel, maar het is gelukt, een knappe prestatie”, zegt een woordvoerder van Prorail. 

Als de treinen weer rijden, komt een einde aan de chaos van langere reistijden en vertragingen. In de afgelopen dagen gingen de reizigers met (snel)bussen naar hun bestemming. Dat verliep niet altijd vlekkeloos. Een ritje van Wijchen naar Nijmegen kon afgelopen dagen zomaar vijftig minuten duren, terwijl de trein er 7 minuten over doet

Er was veel werk te doen aan het spoor: het ging onder meer om het aanpassen en vernieuwen van wissels; vernieuwen van dwarsliggers en sporen; vernieuwen van de wisselverwarming naar een elektrisch systeem; plaatsen en aanpassen van bovenleiding en bedrading en onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden aan de kabelkokers.

Perron 1

Werk waar de reiziger helemaal niets van merkt. Er is alleen één zichtbare verandering op station Nijmegen, gevolg van een nieuwe wissel die hier is gekomen: de treinen vanuit Den Bosch richting Arnhem en verder, stoppen voortaan op perron 1 in plaats van op spoor 3. 

Volledig scherm
Lege perrons in Nijmegen. © Paul Rapp

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.