De politie onderzoek de dood van dominee Dick Piersma in zijn woning aan de Rijksstraatweg in Ubbergen.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie onderzoek de dood van dominee Dick Piersma in zijn woning aan de Rijksstraatweg in Ubbergen.

Einde tbs in zicht voor dominee die met bijl partner vermoordde: ‘Pijnlijk dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest’

ARNHEM – Het gaat goed met de inmiddels 64-jarige dominee Frank J. die in 2012 zijn levenspartner en ook dominee Dick Piersma in Ubbergen met een bijl om het leven bracht. Zo goed, dat deskundigen adviseren zijn tbs met dwangverpleging voorwaardelijk te beëindigen.

7 reacties

 • Kirstin Schuller

  4 dagen geleden
  De uitspraak is inmiddels geweest. 7 jaar cel en TBS. Hij werd maart 2013 veroordeeld en juli 2021 is hij alweer een vrij man..... Absurd, bizar en niet te verteren voor iedereen die Dick kende.
 • Eddy Stevens

  1 maand geleden
  Het zou zo moeten zijn dat een eventueel volgende slachtoffer een naaste is van de doctorandusjes die zeggen dat deze man weer de maatschappij in kan. Als ze dan nog adviseren hem te laten gaan, heb ik er vertrouwen in.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Een beroepsgroep als deze dominee heeft ‘het mooi weer spelen’ eigen gemaakt, zeker als het om eigen zieleheil gaat. Ze kunnen ook deskundigen misleiden.
 • Hans Jonkhof

  2 maanden geleden
  @Gerrit Louter Jij trekt het oordeel van deskundigen in twijfel. Wat is jouw deskundigheid in dit geval, behalve dat je reageert op het artikel van een rechtbankverslaggever? De rechter moet ook nog uitspraak doen...
 • Robin Mulder

  2 maanden geleden
  En deze man loopt straks weer vrij rond? Met al zijn waanideeën zijn absurde gedrag en http://gedachten.Je kunt wachten op het volgende grote ongeluk van deze man. Dat hij als dominee ongeschikt is is duidelijk maar een gevaar blijf hij.Nemen de psychiaters de volledige verantwoording???

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.