Volledig scherm
Een sfeerfoto van de Stevensloop. Deze lopers liepen de 10 kilometer. © Paul Rapp

Einde wedstrijd voor hardloper Stevensloop na botsing met motorrijder

NIJMEGEN - Hardloper Leon Nillessen uit Groesbeek is zondagmiddag gewond geraakt tijdens de Stevensloop, doordat een motorrijder tegen hem aanbotste. Hij moest de wedstrijd staken.

Nillessen, eigenaar van hardloopschool Let’s Go, liep zondagmiddag de halve marathon. Rond het 12-kilometerpunt wilde een motorrijder van de organisatie, die een fotograaf achterop had zitten, hem inhalen. De weg was op dat stuk erg smal waardoor de motorrijder in de berm terechtkwam en vervolgens tegen Nillessen aankwam. De motor viel om en kwam terecht op de hardloper. Die kon de wedstrijd hierdoor niet afmaken. 

Zoals het er nu uitziet, heeft Nillessen verschillende schaafwonden en een gekneusde enkel. Maandag gaat hij, zo zegt hij, wel naar het ziekenhuis om te laten controleren of het toch geen breuk is. Het is te hopen dat het meevalt, want hij is aan het trainen voor de Zestig van Texel, een ultraloop die eens in de twee jaar plaatsvindt.  

Nog niet eerder gebeurd

Nillessen vindt het vervelend wat er gebeurd is en begrijpt niet dat een motorrijder op zo’n smal stuk mag inhalen. Volgens een woordvoerder van de Stevensloop rijden de motorrijders erg zachtjes. ,,Zo’n vijftien, twintig kilometer per uur. Het is eerdere edities gelukkig niet misgegaan. We, en dat geldt ook voor de motorrijder, zijn er wel erg van geschrokken. Zoiets is heel vervelend. Gelukkig lijken de verwondingen mee te vallen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.