Huis van Weezenhof
Volledig scherm
Huis van Weezenhof © Lex Leenaars

Eindelijk buurthuis voor wijk Weezenhof

NIJMEGEN - De wens lag er al jaren, zaterdag is een buurthuis voor de Nijmeegse wijk Weezenhof een feit. De ontmoetingsruimte, Huis Van Weezenhof gedoopt, opent dan officieel de deuren. Burgemeester Hubert Bruls verricht de openingshandeling. 

Het buurthuis staat op een braakliggend perceel van het in 2017 afgebrande winkelcentrum. Vrijwilligers zijn de afgelopen maanden druk geweest met het aankleden van de huisvesting. De gemeente heeft met een subsidiebijdrage 17.500 euro betaald voor de aanschaf. 

Ton Hendriks, eigenaar van een groot deel van het winkelcentrum, heeft ingestemd met de plaatsing. Voorwaarde is dat de voorziening weg moet zodra hij wil beginnen met nieuwbouw. Plannen hiervoor zijn nog niet concreet.

Wens

Met het gemeenschapshuis gaat een wens in vervulling van veel Weezenhofbewoners. Zij hebben herhaaldelijk laten weten dat ze een ontmoetingsplek in de wijk missen. In het nieuwe buurthuis is volop gelegenheid voor samen koffie drinken, cursussen en bijvoorbeeld kaartavonden. 

Zaterdag opent burgemeester Bruls het nieuwe buurthuis om 11.00 uur. Leerlingen van de Prins Clausschool bieden hun ideeën aan om de buitenkant van het Huis Van Weezenhof te verfraaien. Er is een inzamelingsactie voor de aankleding van het terras en er wordt voor de belangstellenden een barbecue verzorgd door wijkcateraar Buurman Catering. 

Vanaf 15.00 uur wordt een borrel geschonken en treedt de Weezenhof Bold Band op. Kinderen kunnen zich de hele middag uitleven op een springkussen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.