Verkeerswethouder Jan Wijnia maakt zich klaar voor een testrit op een van de nieuwe elektrische deelfietsen bij het station. In totaal hebben e-hubs op acht verschillende locaties in Nijmegen deze week nieuwe e-bikes gekregen.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkeerswethouder Jan Wijnia maakt zich klaar voor een testrit op een van de nieuwe elektrische deelfietsen bij het station. In totaal hebben e-hubs op acht verschillende locaties in Nijmegen deze week nieuwe e-bikes gekregen. © Foto: Bert Beelen

Elektrische deelfietsen moeten Nijmegenaar uit de auto krijgen, de vraag is: werken die e-bikes nu wel?

NIJMEGEN - Minder uitlaatgassen en meer lichaamsbeweging: huur-e-bikes moeten helpen Nijmegen gezonder te maken. Op acht plekken in de stad heeft de gemeente goedkope elektrische leenfietsen geplaatst. Alweer. Zijn de accu’s dit keer wel vol?

7 reacties

 • Dave Kelders

  2 maanden geleden
  Type project.... "I told you so"......
 • Ronald Puma

  2 maanden geleden
  Vandalisme gevoelig (vrees ik).
 • Theo Eickelmann

  2 maanden geleden
  Weer een GroenLinks project dat tot mislukking gedoemd is.
 • Francis Wally

  2 maanden geleden
  Mooi voor bepaalde routes, bv. station Radboud vv. alleen met dit weer. Iemand die vanuit een wijk 10 minuten moet lopen om misschien een fiets te kunnen bemachtigen, zal er weinig of geen gebruik van maken en pakt zijn auto of brom/snorfiets.
 • Marjolijn Dehue

  2 maanden geleden
  Dus je moet van e-hub naar e-hub. Deze fiets pakken om naar je werk te gaan, waar geen e-hub in de buurt is, wordt dan wel erg prijzig voor € 2 per uur wachttijd tot einde kantoortijd. Dus eigenlijk alleen geschikt voor recreanten, toeristen en bezoekers van het centrum.
 1. Het bijzondere levensverhaal van Marie, de tante van Hermann Göring, die Joden hielp vluchten
  PREMIUM

  Het bijzondere levensver­haal van Marie, de tante van Hermann Göring, die Joden hielp vluchten

  BEEK - Villa Wylerberg uit 1924 is sinds nu een openbaar toegankelijk museum. In de nieuw ingerichte expositie en in een film van een half uur worden enkele onwaarschijnlijke verhalen verteld over bewoonster Marie Schuster, die het kristalhuis liet bouwen. Jaap Dirkmaat, bekend natuurbeschermer, woont er al bijna veertig jaar en verzamelde een deel van die avonturen. Hij vertelt er alvast vijf.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.