Erik, Barbara en Matthias willen Sint Stevenskerkhof radicaal vergroenen: parkeerplaatsen eruit, planten erin

met video en foto'sNIJMEGEN - De directe omgeving van de St. Stevenskerk is zeer versteend. Dat kan anders, vinden buurtbewoners.  Ze komen met een radicaal vergroeningsplan: weg met die parkeerplaatsen.

9 reacties

 • M. Pol

  2 maanden geleden
  Wat een eigenwaan. Geen enquête bij de kerkhof bewoners bekend, dus niet gehouden. Wel zelf parkeren op de plek wat een tuin zou moet worden, een beetje hypocriet? En “leuk” parkeren in een stad met onvoldoende parkeerruimte is een vorm van egocentrisme dat alle fatsoensnormen negeert. By the way, Matthias, ik woon al ruim 20 jaar op het Stevenskerkhof, ik heb je nog nooit gezien, wie ben jij eigenlijk?
 • van Elen

  2 maanden geleden
  @KvdMeer, het zijn huurwoningen.
 • Michiel Fiskers

  2 maanden geleden
  Mooi, nu nog een paar koeien laten grazen en weer een stadsboerderij beginnen.
 • k Van de meer

  2 maanden geleden
  Eigen belang. WoningWaardeKrikken./
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  Bij de gemeente Nijmegen wordt gewerkt aan plannen waarbij de fietsrekken bij de Hema verwijderd worden. Zijn er verlangens van verwijdering o.a. "fietsenstalling" bij de Latijnse School. Wordt er niet wat gemakkelijk gedacht over stallen fietsen elders? Idem auto's. Niet iedereen wil/kan gebruik maken van de fietsenstalling onder Plein 1944. Het ziet er naar uit, dat de ene buurt kan gaan genieten van meer groen ten koste van de leefomgeving van anderen. Is dit de bedoeling van vergroening?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.